دیدار اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از واشنگتن با بیتوجهی رسانههای آمریکا و کشورهای اروپایی مواجه شد و با شکست سیاسی همراه بود. این درحالی است که هواپیمای حامل نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای حرکت به سمت آسمان آمریکا به دلیل حکم تعقیب جنایی نتانیاهو از سوی دادگاه کیفری لاهه ناچار شد مسیر عادی خود را تغییر دهد.
نتانیاهو با چند هدف راهی آمریکا شد که نخستین ومهمترین آن همراه ساختن آمریکا برای یک حمله احتمالی علیه تاسیسات هستهای ایران بود که با مخالفت تیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مواجه شد. این در خواست با مخالفت بسیاری از ژنرالهای پنتاگون نیز همراه بود، زیرا اساسا سیاست آمریکا در شرایط فعلی روی موضوع بازسازی اقتصاد آمریکا متمرکز است.
با توجه به آتش سوزیهای گسترده اخیر در لس آنجلس که بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار خسارت برای آمریکا به همراه داشته لذا این کشور قادر به تحمل هزینههای یک جنگ جدید منطقهای نیست؛ لذا دونالد ترامپ تحت تاثیر فشار لابی صهیونیستی ناچار شد طرح فشار حداکثری بر ایران را امضا کند، اما در عین حال رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که باب مذاکره با رئیس جمهوری اسلامی ایران باز خواهد ماند.
موضوع دوم تلاش بنیامین نتانیاهو در راستای عملیاتی شدن طرح دونالد ترامپ برای کوچ اجباری ساکنان نوار غزه به سمت مصر واردن بود که این طرح نیز به دلیل مخالفت کشورهای عرب منطقه موقتا مسکوت ماند.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن بشدت با این طرح مخالفت کردند، اما ترامپ بصورت غیر مستقیم این دو کشور را به قطع کمکهای اقتصادی و مالی تهدید کرد.
دو کشور مصر و اردن در چارچوب توافقنامههای صلح با رژیم صهیونیستی سالانه مبلغی کمک مالی از آمریکا، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا دریافت میکنند.
اتحادیه عرب نیز با صدور بیانیهای هر گونه تغییر در ساختار جمعیتی غزه را مردود دانست و تلاش دونالد ترامپ برای کوچاندن اجباری اهالی غزه به اردن و مصر را محکوم کرد.
برخی کشورهای اروپایی نیز صریحا اعلام کردند با طرح دونالد ترامپ برای کوچ اهالی غزه به سوی مصر و اردن مخالف هستند.
این طرح نیز مانند طرح صلح ابراهیم ناکام خواهد ماند، زیرا به نظر میرسد دونالد ترامپ بدون توجه به حساسیت ملتهای مسلمان جهان چنین طرحهایی را ارائه میدهد؛ لذا به نظر میرسد شرایط جهانی برای پذیرش طرح دونالد ترامپ مناسب نیست و اگر وی بخواهد مصر و اردن را برای پذیرش ساکنان غزه تحت فشار قرار دهد با انزوای جهانی مواجه خواهد شد.
مردم غزه که در طول ۱۵ ماه جنگ شدیدترین فشارها را تحمل کرده اند تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک خانه و کاشانه خود و مهاجرت به خارج از اراضی اشغالی نیستند.
بسیاری از نخبگان عرب بر این باورند که ترامپ به جای کوچ اجباری اهالی غزه به خارج از فلسطین، صهیونیستهای ساکن اراضی اشغالی را در آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا اسکان دهد.
به اعتقاد نخبگان عرب اسکان ۵ میلیون صهیونیست در آمریکا و اروپا هزینه سیاسی و اقتصادی کمتری برای غرب و آمریکا به دنبال دارد، زیرا بیش از نیمی از صهیونیستهای ساکنان اراضی اشغالی دارای تابعیت دوگانه هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد